Gæsteindlæg: Hvorfor være sund?

Når chokolade pladen skriger efter dig og sofaen er meget blødere end yogamåtten!

Alting har en begyndelse. Også din sunde livsstil. Med mindre du har været så heldig, at parret, der har bragt dig til denne fristende verden, har tatoveret sundhedsguru i nakken på dig. Det er nok de færreste, der oplever det.

Overgangen til det sunde liv kan være enormt svær. Hvad er nu rigtigt og forkert? Skal jeg bare følge alle nøglehullerne, når jeg står i supermarkedet? Eller skulle jeg hellere løbe 10 km hver morgen, før jeg cykler af sted på arbejde? Måske var det bedre bare at snuppe en 14-dages suppekur og spise det resten af livet?
Den ene dag bliver Sundhedsstyrelsens 8 kostråd høvlet ned af en ekspert, fordi nu skulle det være sundere at proppe sig med kød og proteiner i sækkevis. Den næste dag kæfter det andet kloge hoved op, at du skal fylde dig med alt det fedtholdige mad, du ikke har været tilladt at spise de sidste 30, 40 eller 100 år, hvad ved jeg. Fedtforskrækket har vores samfund i hvert fald været.
At first theyHvad der er rigtig eller forkert skal jeg ikke kunne svare dig på. Hvis du forsøger at leve en sund livsstil, kan jeg blot give dig et råd. Som du desuden også kan tage med til alt andet i livet. Lyt til dig selv!
Right? tænker du nok, det er jo det, jeg har andre til; at lytte til mine ord. Nej! Nej! Nej! Eller jo det har du måske, men først og fremmest skal du lære at lytte til dig selv, hvis du skal flytte bjerge. Måske ikke et helt bjerg, men hvis du har lyst til at flytte dig selv, to centimeter eller måske to meter – så lad fokus kredse omkring dig. Din lyst skal flytte dig hen mod målområdet.
At leve sundt gør altså en smule ondt engang i mellem, for vi ved jo alle sammen, hvordan det mørke chokolade smager? Og det er ikke just et næringsindhold, vi råber hurra for, det der befinder sig bag på den flotte chokoladepakke.

Så hvis du skal finde ud af, hvordan man undgår at spise 13 plader eller måske bare ½ plade chokolade hver dag og rende rundt med brunt salv konstant, start så med at finde ud af, hvorfor? Hvorfor gider du ikke rende rundt med brunt salv? Hvorfor gider du ikke spise det stykke lækre lækre lækre chokolade? Hvorfor er det bedre at lade være? Kan du først stille dig selv spørgsmål, når du bliver fristet, og svare på hvorfor-spørgsmålet – så bliver det forhåbentlig en del lettere at finde ud af, hvordan du lader chokoladepladen ligge på bordet.

Hvorfor-taktikken’ er ikke kun brugbar på kost-fronten. På dage, hvor sofaen har en enorm tiltrækningskraft, således at det næsten bliver uundgåeligt at lægge sig i den, skal ’hvorfor’ hive dig op af sofaen. Ikke at sofaen er forbudt, men sofaen er jo ikke det mest optimale sted at bruge eller opholde sig, hvis du vil blive bumstærk og kunne løbe 5, 10 eller 20 km. Igen må du finde ud af, hvorfor du gerne vil være stærkere eller hvad netop dit mål er. Hvis ikke det er muligt for dig at svare på, hvorfor du skal af sted til det du har planlagt, skal der måske mere variation til. Det kunne være, at du skulle finde en ny sportsgren, løbe en anden rute, prøve holdtræning frem for at hoppe selv rundt i fitnesscenteret eller måske var det en idé at lave en træningsaftale med en ven.
Mulighederne for hvordan du kan lave om på rutinerne er mange, men hvorfor du skal af sted skal helt selv svare på. Det er også dig selv, der skal planlægge den rejse din krop og psyke skal gennemgå. Ingen har nogensinde sagt, at alle skal være sundhedsguruer, slippe chokolade, spise suppe kur eller løbe maraton.

Fotor0717214257Nej, sæt blot dine egne mål for dit (sunde) liv. Det kan tage virkelig lang tid, før den sunde livsstil bliver en livsstil og ikke blot en drøm. Jeg tror dog på, at alle sagtens kan leve en sund livsstil, hvis blot de finder deres egen måde at gøre det på. Har man fundet en måde, der passer én selv, er det nok ikke så svært at slippe chokoladepladen og hive sig selv op af sofa’en!

Held og lykke med at arbejde dig frem mod din version af den sunde livsstil, hvad enten du tonser ned i fitnesscenteret, hopper på cyklen eller flyver ud i køkkenet for at eksperimentere med sund kost.

Jeg siger tak for nu og på gensyn, jeg har nemlig fået lov at dele flere ting med jer her på bloggen. Næste gang kommer det til at handle om nogle af mine eksperimenter i køkkenet!

 Tak til Betina som blogger på Healthmyway. I kan glæder jer til næste gang, hvor hun vil komme med nogle lækre opskrifter! 🙂

//Sorry, this post is only for danish readers. I will soon have posts comming up in English. Stay turned!

Follow me at FBBloglovin’ or Instagram.

Smiles,
Maia.

About Maia

Click on my blog, and then click on ''Who's Behind The Screen?''.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s